Εγώ ο άλλος…Γεώργιος Παπανδρέου.

Ποιοι μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις? Οι συντηρητικοί! Ποιοι υπονομεύουν το κοινωνικό κράτος? Οι συντηρητικοί! Ποιοι επιβάλλουν πολιτική λιτότητας και οδηγούν την οικονομία σε ύφεση? Οι συντηρητικοί!

Ποιος τα λέει όλα αυτά? Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Γιώργος Παπανδρέου. Ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Αναλυτικά , από τον Ελ Τύπο.

Οι συντηρητικοί είδαν την κρίση σαν χρυσή ευκαιρία να εξασθενίσουν το κοινωνικό κράτος, να μειώσουν τα εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν μετά από σκληρούς αγώνες. Ευθύνη μας είναι να τα διαφυλάξουμε με κάθε κόστος. Πρέπει να βοηθήσουμε τα εκατομμύρια των ανέργων Ευρωπαίων να βρουν δουλεία.

Το να διασώζομαι τις τράπεζες σε βάρος των φτωχών πολιτών δεν είναι μόνον οικονομικά μη βιώσιμο, είναι κοινωνικά και ηθικά απαράδεκτο.

Οι συντηρητικοί λένε ότι ήρθε η ώρα της λιτότητας αλλά τι εννοούν? Τις συντάξεις, το κράτος πρόνοιας, τα επιδόματα ανεργίας, την εκπαίδευση. Αν τα κόψουμε, θα προκύψει μεγαλύτερη ανισότητα.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι οι σοσιαλιστές προτείνουν νέα αποτελεσματικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης, όπως είναι η υπεύθυνη δημοκρατία, η υπεύθυνη πολιτική ισότητας, η υπεύθυνη πολιτική για το περιβάλλον, απαντώντας στην πολιτική λιτότητας των συντηρητικών.

Σε ότι αφορά το ελληνικό κράτος πρόνοιας, σημείωσε ότι πρέπει να γίνει εξορθολογισμός για να κοπούν οι κρατικές δαπάνες, όπου είναι αναγκαίο. Πρέπει να σεβαστούμε το χρήμα των φορολογουμένων, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s