Μικρές Οικολογικές Κατοικίες (πενία τέχνας κατεργάζεται)

 D. Wlliams κατοικεί σε ένα μικρό σπίτι εμβαδού 8 τετραγωνικών, το οποίο είναι εγκατεστημένο στην αυλή ενός σπιτιού φίλων. Η ενέργεια που χρησιμοποιεί είναι το προπάνιο και δυό ηλιακοί συλλέκτες. Δεν πληρώνει ενοίκοι και φόρους και τα μηνιαία έξοδα του σπιτιού της είναι 8$.
Η Williams κατασκεύασε το σπίτι της μόνη της, βασιζόμενη σε μερικά δωρεάν σχέδια που βρήκε στο internet. Την βοήθησαν μερικοί φίλοι που διέθεταν εμπειρία στα ξυλουργικά. Το συνολικό κόστος ήταν 10.000$ και ο χρόνος αποπεράτωσης ήταν 3 μήνες.
Η ίδια αποφάσισε να αφήσει το μεγάλο της σπίτι και να μετοικήσει σε αυτό το οποίο είναι πιό μικρό από το μπάνιο του προηγούμενου.
Σήμερα στην Αμερική έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο κίνημα που ονομάζεται «Small House Movement«. Πάνω από 60 κατασκευαστικές εταιρείες, αρχιτέκτονες και τεχνικοί ασχολούνται με το αντικείμενο.
Οι Αμερικανοί που επιλέγουν να ζήσουν έτσι το κάνουν με την θέλησή τους αντιτασσόμενοι στην υπερκατανάλωση και την εξουσία της μεγάλης ιδιοκτησίας, προτείνοντας ένα νέο εντελώς οικολογικό μοντέλο ζωής.
Η D. Williams δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο καθώς έχει εργαστεί για 16 χρόνια στον χώρο της οικολογίας και μετά από πολλές δημοσιεύσεις, έχει γίνει μια διασημότητα στην Αμερική. Οι επισκέπτες συρρέουν για να δούν το σπίτι της και εκέινη τους το δείχνει πάντοτε με ευχαρίστηση.
Το σπίτι αυτό (όπως και τα περισσότερα του είδους του) είναι κατασκευασμένο πάνω σε ένα τρέιλερ. Προφανώς η D. Williams κάνοντας χρήση αυτής της δυνατότητας, ταξιδεύει διαρκώς μαζί με την κατοικία της.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s